Feelgood, Recensies, Young Adult

Recensie | Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds

Voor uitgeverij HarperCollins Young Adult mocht ik het boek Het omgekeerde van altijd lezen en recenseren. Toen ik de synopsis las, was ik gelijk verkocht. Dit is een boek voor mij en die moet ik gewoon lezen! Benieuwd wat ik van dit boek vind? Je leest het hieronder in weer een eerlijke recensie.


Recensie - Het omgekeerde van altijd - Justin A. Reynolds

Naam: Het omgekeerde van altijd
Auteur: Justin A. Reynolds
Uitgeverij: HarperCollins Young Adult
Aantal pagina’s: 384
Genre: Feelgood, Young Adult
Originele titel: Opposite of Always
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Bij Jack King lukt alles altijd bíjna. Bijna vroeg hij dat leuke meisje mee uit (maar zijn beste vriend was hem voor), bijna was hij de beste van de klas, bijna kwam hij in het footballteam… Als hij op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet, denkt hij dat de vloek van “bijna’ eindelijk is verbroken. Maar helaas… Kate gaat dood aan een ernstige ziekte. Dit zou het einde moeten zijn van hun verhaal, maar dat is het niet!

Op het moment van Kates overlijden krijgt Jack een tweede kans. Zijn leven wordt gereset, en het volgende moment is hij zes maanden terug in de tijd en weer op het feest, waar Kate er gezond en stralend bij zit. Is hij gek aan het worden of is hij echt aan het reizen door de tijd? Jack is bereid overal in te geloven als hij Kate maar kan redden.

Al snel zal echter blijken dat zijn keuzes niet zonder gevolgen zijn…


‘Dit zijn karakters waar je van gaat houden’

Ik kan niets anders zeggen dan dat ik van begin tot einde van dit boek genoten heb. Het is zo’n bijzonder verhaal. Een verhaal over liefde, vriendschap, familie, het krijgen van een tweede kans en hoe je daarmee omgaat. Een boek met humor, een traan maar ook eentje die je laat nadenken over jou eigen tweede kansen.

De karakters in dit boek komen naarmate je verder in het boek komt, tot leven. Je begrijpt hun keuzes, stappen en liefde. Je leeft met ze mee, wilt ze af en toe voor hun kop slaan of ze juist omhelzen. Justin A. Reynolds heeft ze gewoon goed neergezet en uitgewerkt in dit verhaal. Dit zijn echt karakters waar je van gaat houden!

Ondanks dat het boek mij heel erg deed denken aan Elke dag maandag, heeft het toch een eigen twist. Waar het in Elke dag maandag om 1 dag ging die herbeleefd werd, zijn dit een paar maanden. En in die herbeleving gebeurd niet altijd hetzelfde. Dat maakt dat dit verhaal niet saai wordt. Hooguit af en toe wat voorspelbaar, maar goed dat kan ook niet anders wanneer je vier keer hetzelfde meemaakt. Toch vind ik het heel erg knap dat dit boek geen moment saai of langdradig wordt. En als je het mij vraagt komt dit ook door de leuke karakters die in dit boek ‘leven’. Zoals ik al zei, je gaat van ze houden. En wanneer dat zo is, maken de karakters het verhaal.

Het omgekeerde van altijd is zo geschreven dat het je blijft boeien’

De schrijfstijl van Justin A. Reynolds is ook zeker heel fijn. Absoluut een boek voor jongeren vanaf een leeftijd van 14 jaar. De hoofdstukken zijn niet lang, wat het makkelijk maakt om tussentijds het boek weg te leggen. Het gebruik van verschillende lettertypes laat duidelijk zien in welke situatie je zit. Het is allemaal duidelijk en overzichtelijk. Ook is Het omgekeerde van altijd zo geschreven dat het je blijft boeien. Geen langdradige stukken of iets dergelijks. Zeker een hele goede zet aangezien je wel steeds dezelfde verhaallijn leest die, af en toe iets aangepast is. Dan is het zeker een kunst om de lezer geïnteresseerd te houden. Dat doet Justin met dit boek erg goed!

Ik geef Het omgekeerde van altijd een 4 hartjes rating. Het is een leuk boek met een bijzonder verhaal. De schrijfstijl is heerlijk en de verhaallijn boeiend. Een verhaal met een warm hart, zoals deze, is in mijn ogen zeker zijn 4 hartjes rating waard!

[bol_product_links block_id=”bol_5ceaf8098be50_selected-products” products=”9200000101887147″ name=”Het omgekeerde van altijd – Justin A. Reynolds” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Ook zo benieuwd naar Het omgekeerde van altijd van Justin A. Reynolds? Via bovenstaande link kom je gelijk bij het goede boek terecht. Bestel je via die link, dan steun je lovethesmellofbooks.nl ook nog een beetje.  

Heb jij Het omgekeerde van altijd al gelezen? Of staat hij misschien nog hoog op jou verlanglijstje? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of op Facebook. Ik ben zo benieuwd naar jullie meningen en booktalk!

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

Geef een reactie