Kinderboeken

Kinderboeken | ‘Zo hoort het, Kleine Beer’ – Peter Bently & Rob McPhillips

Tijdens de opvoeding van je kindje komen er veel dingen om de hoek kijken. Normen en waarden, respect, omgang met anderen, het samen spelen, samen delen principe en wat allemaal nog meer. Op het boekenfestijn kwam ik een kinderboekje tegen die verschillende dingen hiervan meeneemt in het verhaal.

‘Zo hoort het, Kleine Beer’

Kinderboeken - Zo hoort het, Kleine BeerDit is het boekje wat ik bedoel. In ‘Zo hoort het, Kleine Beer’ zie je een dag uit het leven van Grote Beer en Kleine Beer. Hierin is Kleine beer het kindje, die nog veel moet leren. Denk hierbij aan het niet weglopen van je mama, het samen delen van dingen en dat je bijvoorbeeld alsjeblieft moet zeggen. De dagelijkse normen en waarden worden hier op een hele leuke manier verwerkt in een verhaal.

Leren op een speelse manier.

Het leren op een speelse manier vind ik altijd een hele fijne manier om mijn kindje iets te leren. Door middel van een verhaaltje maak je het voor je eigen kroos leuk maar ook interessant om nieuwe dingen te leren. Mijn dochter snapt nog niet helemaal wat er met het verhaaltje bedoelt wordt, maar ze pakt het boekje er wel steeds weer bij en moeten we het samen lezen. Er zal dus binnenkort een dag komen dat ze het wel gaat snappen en dan heeft ze het door middel van het lezen van een leuk, vriendelijk boekje toch geleerd.

Uiteraard kun je niet alles leren via een boekje, maar het is zeker ontzettend leuk voor moeder, vader, opa en oma, maar ook zeker voor het kind om er op deze manier kennis mee te maken. Ik ben dan zelf ook een echte voorstander van lekker lezen met je kindje en vooral lekker kletsen over de personages en de dingen die erin gebeuren.

[bol_product_links block_id=”bol_5cffb306485a0_selected-products” products=”9200000065201875″ name=”Zo hoort het, Kleine Beer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Lees jij vaak met je kindje kinderboeken of schiet dit er nog wel eens bij in? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Instagram of op Facebook. Laten we samen lekker kletsen over het lezen van boeken, kinderboeken en alles daaromheen! 

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

3 gedachten over “Kinderboeken | ‘Zo hoort het, Kleine Beer’ – Peter Bently & Rob McPhillips

Geef een reactie