Boek versus Film

Boek versus Film | To All The Boys I’ve Loved Before

In mijn nieuwe rubriek Boek versus Film wil ik graag de boeken die verfilmd zijn met elkaar vergelijken en bespreken. Je ziet vaak dat wanneer een boek verfilmd wordt, het anders is dan je dat tijdens het lezen hebt ervaren. Die ervaringen, mijn ervaringen wil ik graag met jullie delen. Waarom is de film leuk, maar waarom is het boek beter? Of juist andersom. Ik neem je daarom mee in mijn Boek versus Film reis en ga het boek met de film vergelijken. Benieuwd? Kijk hieronder welke film ik dit keer ga bespreken.


Peter en Lara Jean
Foto komt van www.vox.com

To all the boys I’ve loved before. 

Ik heb de film redelijk snel gezien nadat ik het boek uit had. Dat vind ik persoonlijk het fijnste omdat het dan allemaal nog vers in mijn geheugen zit. Hier vind je de recensie van het boek Aan alle jongens van wie ik hield.

Personages

Wat een heerlijke film! Ik kan echt niet anders zeggen. De personages zijn heel erg goed gecast. De hoofdpersonage Lara Jean leek precies op de persoon op de cover van het boek. Hierdoor kom je eigenlijk gelijk goed in de film en het verhaal. Als je eerst nog helemaal moet wennen omdat je van te voren een heel andere hoofdpersoon in gedachten hebt, kan dat soms, vooral in het begin erg afleiden. Waar ik dus ook erg aan moest wennen qua personages waren de vader en het jongste zusje Kitty. De vader had ik op een of andere manier iets meer koreaans verwacht. Ook het zusje Kitty had ik véél jonger verwacht dan de personage in de film. Chris daarentegen vond ik echt veel leuker dan in het boek. Ook zij is super goed gecast. Ze was vlot en een hele leuke personage om te zien. Leuke humor en unieke style.

De film zelf..

Nu de inhoud van de film. Mijn eerste gedachten na het zien van de eerste dertig minuten van de film was: Whaaaat, did they change it all? De content was hetzelfde als in het boek, maar het leek gewoon zo anders neergezet. Het was net alsof ze alles door elkaar geschud hadden en het op een andere plek in de film neergezet hebben. Zoals de plek waar Lara Jean Peter kuste. Was dat niet in de gang bij de kluisjes in plaats van op de renbaan? En waar is het auto ongeluk gebleven in het begin van dit verhaal? Dat was de reden waarom Lara Jean niet wilde autorijden. Of de kerst inloop tijdens kerst? Of het feit dat Kitty áltijd om een hondje zeurde? Ik heb haar in de film één keer gehoord en verder niet. Daarnaast kreeg ze niet eens een hondje, zoals wel in het boek was. Zo jammer dat ze dat er uitgehaald hebben. Natuurlijk, als ik de verfilming van een boek bekijk, ga ik er altijd in met de gedachten dat het nooit zo volledig zal zijn als beschreven in het boek. Maar toch is het altijd weer een teleurstelling dat ze belangrijke details weghalen.

Verder vond ik de liefde in de film zo hartverwarmend. Peter Kavinski is zo’n schatje dat je er zelf spontaan verliefd op zou worden. Ook zat er hele leuke humor in de film verwerkt waardoor ik echt een paar keer hardop heb gelachen. Daar houd ik van! Wat ik ook heel leuk ‘omgegooid’ vind is dat Lara Jean in het boek overkomt als een verlegen en onzeker meisje met soms ietwat een kinderlijke gedachten. In de film komt ze juist over als een zelfverzekerde jonge vrouw die weet wat ze wilt, knap is en haar mond je op de goede plek heeft. Dat vind ik een hele mooie verandering omdat ik haar zo het liefste zie.

Mijn conclusie

Al met al een super leuke film, met uiteraard zo zijn ontbrekende stukken. Ik ben dan toch altijd benieuwd waarom ze die stukken altijd uit de film halen. I mean, dat is toch bijna altijd zo in elke verfilming. Verder heb ik echt van de karakters genoten, van de humor en de liefde in deze film. Met bepaalde veranderingen ben ik het niet eens, maar andere veranderingen in de film hebben juist een heel positief effect gehad op het verhaal. De film To All The Boys I’ve Loved Before heeft in mijn ogen dus zo zijn plus,- en minpunten. Maar desalniettemin is het een heerlijke film die je zeker gewoon moet gaan kijken. Ideaal voor een meidenavond, avondje alleen op de bank of gewoon lekker op een zondag als het buiten grauw en regenachtig is.

Wat vond jij van de film To All The Boys I’ve Loved Before? Heb jij eerst het boek gelezen en daarna de film gekeken? Vond je het tegenvallen of vind je de verfilming juist goed gelukt? Laat het mij weten in de reacties hieronder of op mijn Instagram pagina. Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen. 

Heb jij nog tips voor Boek versus Film? Laat het mij dan vooral weten via de reacties, Instagram of mail.

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , ,

1 gedachte over “Boek versus Film | To All The Boys I’ve Loved Before

Geef een reactie