Feelgood, Recensies

Recensie | Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Uitgeverij Boekerij stuurde mij dit prachtig uitziende boek toe, die ik mocht lezen en recenseren. Zo goed als nieuw van Petra Vollinga had ik al voorbij zien komen in de catalogus en stond al op mij verlanglijstje. Ik was dan ook heel blij toen ik hem op mijn deurmat vond. Bedankt uitgeverij Boekerij! Ik begon natuurlijk al snel in deze veel belovende feelgood. Benieuwd of ik hem net zo goed vond als dat hij eruit ziet? Je leest hieronder mijn eerlijke recensie.


Zo goed als nieuw - Petra Vollinga

Naam: Zo goed als nieuw
Auteur: Petra Vollinga
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 304 pagina’s
Genre: Feelgood
Originele titel: Zo goed als nieuw
Uitvoering: Paperback
Rating:
4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Leef mee met de lotgevallen van vier zeer verschillende, maar allemaal even hartveroverende personages, van wie de levens uiteindelijk samenkomen

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.

Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Arrow Line

Wederom een ontzettend fijn boek van Nederlandse bodem. Dit boek bewijst maar weer dat de Nederlandse auteurs momenteel op dreef zijn. Wat een heerlijke feelgood is Zo goed als nieuw van Petra Vollinga.

In dit boek volg je vier verschillende personen, vier verschillende verhalen en toch weet Petra Vollinga er één verhaal van te maken. Eentje waar je vloeiend doorheen gaat, eentje die je laat verlangen naar meer.

Doordat de karakters verschillend zijn, is het verhaal ook heel divers. Dit maakt het dat het geschikt is voor iedereen die ook maar warm wordt van het woord feelgood. De karakters zijn zo leuk. Allemaal lief, open, betrokken en opzoek naar liefde. En die liefde, die voel je gewoon tussen de bladzijdes zitten.

De schrijfstijl van Petra Vollinga is nieuw voor mij. Haar boeken zijn ook nieuw voor mij, maar wat kan deze vrouw heerlijk schrijven. Een serieuze maar vriendelijke schrijfstijl met op zijn tijd een dosis humor. Als je die dingen combineert krijg je een heel fijne verhaallijn die jouw niet meer loslaten.

De cover ziet er vriendelijk uit met een vintage look. Perfect voor een verhaal met marktplaats achtergrond. Hij ziet er uitnodigend, vriendelijk en gezellig uit en heeft zeker de factor coverbuy. Maar als je dan de synopsis hebt gelezen, neem je dit boek zonder twijfel mee naar huis.

Zo goed als nieuw is een heerlijke feelgood, die je het hele jaar heerlijk kunt lezen. Het heeft humor, liefde, nostalgie en een heerlijke verhaallijn. Een boek die je laat lachen, maar waar je ook zeker een traantje om zal laten. Dit boek krijgt van mij dubbel en dwars 4 hartjes. Genieten van begin tot einde!

Benieuwd geworden naar de nieuwe feelgood van Petra Vollinga? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen.  De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Heb jij Zo goed als nieuw van Petra Vollinga ook al gelezen of staat hij nog op je TBR lijst? Laat mij weten wat je van het boek vond of er van verwacht. Laat een berichtje hieronder achter, op mijn Instagram,- of Facebookpagina en praat gezellig mee.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bazarow is een website die denkt aan de belangen van iedereen die meegewerkt heeft aan dit boek. Van schrijver tot publisher en van vertalers tot de boekhandelaren. Helaas zien we de laatste jaren dat veel online megagiganten de touwtjes in handen hebben omdat er meer online geshopt wordt. Dit is funest voor iedereen in de boekenwereld. Doordat de megagiganten de boeken met korting inkopen, worden de winsten van zowel de schrijver, vertalers, uitgeverijen als de boekhandelaren minder. Via Bazarow steun je dus de schrijver en vertaler van het boek, de uitgeverij maar ook jouw lokale boekhandel. Op een eerlijke manier! Een top initiatief als je het mij vraagt. Meer informatie vind je hier. Ik steun dit project en doe daarom mee met hun vriendenprogramma. Omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren voor een eerlijke handel in de boekenwereld. Help jij de boekenwereld ook weer groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “Recensie | Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Geef een reactie