Fantasie, Recensies

Recensie | Ketting van ijzer – Cassandra Clare

Begin dit jaar kwam Ketting van IJzer van Cassandra Clare uit, het tweede deel van De laatste uren serie. Wederom als prachtige limited editie, die ook weer perfect bij het eerste deel hoorde. Met een boek dat er al zo prachtig uitziet, is het alleen maar spannender dat het verhaal niet tegen valt. Benieuwd wat ik van Ketting van IJzer vond? Je leest het nu hieronder in mijn review.


Ketting van IJzer - Cassandra Clare

Naam: Ketting van IJzer
Auteur: Cassandra Clare
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff Amsterdam
Aantal pagina’s: 672
Genre: Fantasy, Young Adult
Originele titel: Chain of Iron
Uitvoering: Hardcover, Limited editie
Rating:
4 hartjes rating


Samenvatting

Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Arrow Line

Na het eerste deel Ketting van Goud, is Cassandra Clare’s Ketting van IJzer ook weer als een kers op de taart in jouw boekenkast. Het uiterlijk is geweldig en je ziet dat er veel aandacht en liefde in zit. Zo heb je bij deze limited editie een prachtig stofomslag met koudfolie, een leeslint, gratis e-book en een extra katern. Wat wil je nog meer? Een parel in je boekenkast (helaas is hij inmiddels wel uitverkocht). Hij past ook heel goed bij het eerste deel qua uiterlijk, waardoor je ziet dat het een serie is en goed bij elkaar aansluit. Maar juist omdat de buitenkant zo prachtig is, krijg ik eigenlijk automatisch ook een hoge verwachting van de inhoud. En of dat altijd een goed idee is?

In deel twee van De laatste uren serie gaan we weer terug naar de Schaduwjagers wereld waar we Cordelia en James volgen tijdens hun verloving en daarna. Maar ook hun vrienden komen weer ruim aanbod. Dit keer loopt er een massamoordenaar rond en staat iedereen op scherp. Het is dan ook een kenmerk van deze serie dat er in elk verhaal een moordenaar en/of slechterik in de schaduwjagers wereld rondloopt die voor veel onrust en onzekerheid zorgt. 

Het was weer volop genieten van begin tot einde. Het voelde als thuiskomen in een wereld waar je vrienden hebt gemaakt met de verschillende personages. Doordat je over meerdere personages leest, die allemaal verschillend zijn maar toch beste vrienden met elkaar zijn, maakt dat er gewoon veel diversiteit in dit boek zit. Geen personage is hetzelfde, geen leven is hetzelfde en dat maakt het tegelijk realistisch (voor zover dat natuurlijk kan in een fantasy). Wat ik ook een mooie toevoeging vind is dat je in dit verhaal ook meer LGTBQ vindt. Waar dit in het eerste deel nog niet zo heel erg veel voorkomt, laat het tweede boek wel duidelijk de aantrekking tussen Anna en Ariadne zien. 

Ik vond het wederom een heel gaaf verhaal waar je echt in weggezogen wordt. Om nog maar te zwijgen over het einde, waar ik trouwens super enthousiast over ben! Ik ben daardoor ook zo ontzettend benieuwd hoe dat gaat eindigen/ontwikkelen in het derde deel van deze serie. Want er is een derde deel onderweg, Chain of Thorns. 

Ketting van IJzer krijgt van mij een vier hartjes beoordeling. Het is spannend, onverwachts en de personages zijn stuk voor stuk uniek. Wat ik tevens ook van het verhaal vind. Cassandra haar schijfstijl is heerlijk en leest heel vlot weg. Haar worldbuilding is goed waardoor je als lezer nog beter in het verhaal blijft. En dan de lezer verrassen met zo’n einde.. Nu willen we sowieso allemaal zo snel mogelijk deel drie lezen!

Zelf benieuwd naar dit boek? Koop bij je lokale boekhandel en probeer ze te steunen in de moeilijk tijd, maar ook daar buiten.
Koop bij Libris en steun je lokale boekhandel

Heb jij Ketting van IJzer van Cassandra Clare ook al gelezen? Had je de Limited Editie of de reguliere editie? Wat vond jij ervan en kijk je uit naar het tweede deel? Laat het mij weten in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Laten we er gezellig over kletsen.

Liefs,
Pauline

P.S. Opzoek naar meer leesinspiratie? Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recensies.


Nader bericht:

Ik steun de lokale boekhandelaren door de link naar Libris te gebruiken
Dit betreft een affiliate linkje in samenwerking met Libris, jouw lokale boekhandel.

 

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie