Feelgood, Recensies

Recensie | Ik niet op jou – Sally Thorne

Het moment dat ik dit boek voor het eerst op een foto zag was ik opslag verliefd op de cover. Toen ik een mailtje kreeg van uitgeverij HarperCollins of ik het wilde recenseren, sprong ik een gat in de lucht. Ik was erg benieuwd of de binnenkant van dit boek net zo mooi is, als dat ik de buitenkant vond. Benieuwd wat ik van dit boek vind?


Recensie - Ik niet op jou - Sally Thorne

 

Naam: Ik niet op jou
Auteur: Sally Thorne
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352
Genre: Roman, Feelgood
Originele titel: The hating game
Uitvoering: Paperback
Rating:

5 hartjes rating

 

 


Synopsis

Lucy Hutton en Joshua Templeman hebben een bloedhekel aan elkaar. Het vervelende is echter dat ze de hele dag tegenover elkaar zitten, als assistenten van de twee CEO’s van een uitgeverij. Lucy vindt Joshua stijf, onuitstaanbaar en overdreven knap, eh… humorloos. Joshua is iedere dag weer verbijsterd over Lucy’s ongeschikte kledingkeuze en eigenzinnige gedrag. Beiden laten geen gelegenheid voorbijgaan om elkaar op stang te jagen met een heel arsenaal aan subtiele en minder subtiele (en oké, best kinderachtige) spelletjes. Dit wordt al bijna werkroutine, tot ze allebei hun zinnen hebben gezet op dezelfde promotie. Dan barst de strijd pas echt los!

‘Ik had zo in dit wereldje willen stappen en ze stuk voor stuk willen ontmoeten.’

Dit boek is prachtig. Zowel vanbuiten áls vanbinnen. Ik niet op jou is het debuut van Sally Thorne en ze weet met dit boek een hele goede start te maken met haar eerste gepubliceerde verhaal.  Ik heb genoten van begin tot einde en van elke bladzijde die ik omsloeg. Het verhaal boeit je en heeft precies de goede dosis humor, liefde, sexiness en drama.

De schrijfstijl van Sally Thorne leest heerlijk weg. Ze schrijft vlot, duidelijk en met een goede dosis humor. Ook de hete, sexy momenten in dit boek geven je als lezer af en toe rode oortjes. De manier van schrijven is heel erg uitnodigend en je wil echt verder lezen. Hierdoor lees je vlot door dit ontzettend leuke verhaal heen. Ook de humor van Sally Thorne is een fijne afwisseling. Ik heb momenten gehad waarop ik gewoon hardop aan het lachen was. Dan heb je met je humor de spijker op zijn kop geslagen!

Ook alle karakters in Ik niet op jou zijn interessant om over te lezen. Ik had zo in dit wereldje willen stappen en ze stuk voor stuk willen ontmoeten. Ze zijn zo zorgzaam, liefdevol en vriendelijk dat dit echt wel een van mijn favoriete karakters uit een boek zijn. Hoe meer je leest, hoe meer je over ze te weten komt. Dat maakt ook dat het verhaal je laat verrassen op momenten dat je het niet verwacht.

‘Ik heb dan het gevoel dat het op een bepaalde manier moet eindigen en als dat ook zo is, kan dat heel fijn voelen.’

Het verhaal vond ik zelf af en toe wel voorspelbaar. In mijn ogen zit er niet een bijzondere plottwist in. Naarmate je verder in het boek komt, vallen langzaam puzzelstukjes op zijn plaats die bij mij de dingen bevestigden die ik eigenlijk al wist. Maar dat vind ik helemaal niet erg, vooral niet in een feelgood. Ik heb dan het gevoel dat het op een bepaalde manier moet eindigen en als dat ook zo is, kan dat heel fijn voelen. Wat ik wel heel jammer vond was dat er op het einde niets tot nauwelijks nog geschreven werd over wie de promotie heeft gekregen. Uiteraard kan je dat als lezen wel raden, maar een bevestiging geeft je toch weer dat echte feelgood moment. Ik hoop stiekem op een vervolg. Laten wij hopen dat Sally Thorne mijn wens beantwoord haha.

Ik niet op jou is in mijn ogen echt wel zijn 5 hartjes waardering waard. Van begin tot einde word je geboeid door een goed in elkaar gezet verhaal vol liefde, humor, verlangen en plezier. Daarnaast is de schrijfstijl gewoon on fleek en lees je dit boek zo weg. Van begin tot einde heb ik dit boek verslonden. Een echte aanrader dus!

Heb jij na het lezen van mijn recensie ook zin om Ik niet op jou van Sally Thorne te lezen? Via onderstaande link kom je gelijk op de goede pagina om dit boek te bekijken/kopen. Zo geef je Lovethesmellofbooks.nl ook nog een beetje liefde!

[bol_product_links block_id=”bol_5d362ea6a1db4_selected-products” products=”9200000108372643″ name=”Ik niet op jou – Sally Thorne” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Heb jij Ik niet op jou, het debuut van Sally Thorne al gelezen? Ben jij net zo enthousiast als ik? Laat weten in de reacties hieronder wat jij van deze Feelgood vond. Je kunt natuurlijk ook altijd een reactie achterlaten op mijn Instagram of Facebook.

Liefs,
Pauline

 


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie