Recensies, Roman

Recensie | De P.S I Love You Club – Cecelia Ahern

Voor Luitingh-Sijthoff mocht ik het boek De P.S I Love You Club lezen. Het vervolg op het welbekende boek en de film P.S I Love You. Heel erg benieuwd naar het nieuwe leven van Holly, begon ik met vele enthousiasme in dit boek. Weet het boek die enthousiasme bij mij vast te houden? Hieronder vind je mijn eerlijke recensie van de De P.S I Love You Club.


De P.S. I Love You Club - Cecelia Ahern

Naam: De P.S. I Love You Club
Auteur: Cecelia Ahern
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 368
Genre: Roman, Chicklit
Originele titel: Postscript
Uitvoering: Paperback
Rating:

4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Wanneer Holly Kennedy wordt benaderd door de P.S. I Love You Club wordt haar rustige leven op zijn kop gezet. Geïnspireerd door de brieven van Holly’s overleden man wil de club dat Holly hen helpt met het schrijven van hun eigen afscheidsbrieven.
Als Holly één ding niet wil, is het teruggaan naar het verdriet van toen. Nu, zeven jaar later, wil ze juist vooruitkijken. Maar Holly leert leden van de club toch kennen en ze beseft dat wanneer je van iemand houdt, er altijd nog iets te zeggen valt…

Wat een ontzettend ontroerend verhaal. Een verhaal met een lach en een traan. Eentje waar vriendschappen ontstaan en de dood binnen handbereik is.

De De P.S I Love You Club is het vervolg op P.S I Love You die al enige tijd geleden op de markt gebracht is. Een vervolg, maar tevens een stand alone waarvoor je niet perse het eerste deel gelezen hoeft te hebben. Het maakt het alleen wel een stukje leuker. Ik heb zelf de film van P.S I Love You gezien – nee, niet gelezen – en daarop is dit verhaal ook heel mooi op voortborduurt. Dus mocht je het eerste deel wel eens willen lezen, dan kun je ook altijd voor de film kiezen.

‘Er is geen lezer die dit boek dichtslaat zonder ook maar een traan te hebben gelaten’

De schrijfstijl van Cecelia Ahern is heel fijn. De personages sluit je in je hart. Ze zijn stuk voor stuk uniek en puur. Dit weet Cecelia heel mooi neer te zetten. Door het realistisch te houden, wordt het verhaal voor elke lezer tastbaar en ga je helemaal op in het verhaal.

Dat het een verhaal is met een rauw randje, dat is wel duidelijk. Het is een hartverscheurend, gevoelig boek waar het woord emotionele rollercoaster nog licht uitgedrukt is. Je wordt ontroerd door de vriendschappen die ontstaan, de laatste kansen die mensen krijgen en de liefdes die opbloeien. Een heel puur boek als je het mij vraagt.

Er is geen lezer die dit boek dichtslaat zonder ook maar een traan gelaten te hebben.

De De P.S. I Love You Club krijgt van mij een 4 hartjes recensie. Door het prachtige maar tevens emotionele verhaal en de manier waarop Cecelia Ahern dit heeft weten te schrijven is absoluut deze rating waard. Zoek jij een boek met een puur verhaal, dan moet je deze zeker gaan lezen.

Benieuwd geworden naar dit verhaal? Via onderstaande link kun je dit boek bekijken en bestellen.  De manier om niet je huis uit te hoeven maar tóch de boekenwereld te steunen!

Heb jij De P.S. I Love You Club van Cecelia Ahern al gelezen? Wat vond jij van dit boek? Een prachtige tranentrekker of juist een over de top emotioneel boek? Laat het mij weten via een reactie hieronder, op Instagram of via Facebook

Liefs,
Pauline

P.S. Bekijk hier nog meer recensies en kies je volgende boek.


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

Bazarow is een website die denkt aan de belangen van iedereen die meegewerkt heeft aan dit boek. Van schrijver tot publisher en van vertalers tot de boekhandelaren. Helaas zien we de laatste jaren dat veel online megagiganten de touwtjes in handen hebben omdat er meer online geshopt wordt. Dit is funest voor iedereen in de boekenwereld. Doordat de megagiganten de boeken met korting inkopen, worden de winsten van zowel de schrijver, vertalers, uitgeverijen als de boekhandelaren minder. Via Bazarow steun je dus de schrijver en vertaler van het boek, de uitgeverij maar ook jouw lokale boekhandel. Op een eerlijke manier! Een top initiatief als je het mij vraagt. Meer informatie vind je hier. Ik steun dit project en doe daarom mee met hun vriendenprogramma. Omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren voor een eerlijke handel in de boekenwereld. Help jij de boekenwereld ook weer groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , ,