Recensies, Roman

Recensie | De boeken van Sara Lindqvist – Katarina Bivald

Het boek De boeken van Sara Lindqvist kwam ik tegen op het Boekenfestijn 2018. De schrijfster kende ik niet maar de titel van het boek sprak mij gelijk aan. Een boek over boeken.. Een verhaal waar een boeken liefhebster de hoofdrol speelt. Dit kan alleen maar een boek met heel veel herkenbare momenten opleveren. Benieuwd wat ik er van vond, lees het hieronder.


De boeken van Sara Lindqvist

Naam: De boeken van Sara Lindqvist
Auteur: Katarina Bivald
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 399
Genre: Young Adult, Roman
Oorspronkelijke titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Uitvoering: Paperback
Mijn Rating:

4 hartjes rating

 

 

 


‘Ruik je dat? De geur van nieuwe boeken. Nog ongelezen avonturen. Vrienden die je nog niet hebt ontmoet, een urenlange mysterieuze vlucht uit de werkelijkheid die je staat te wachten’ – Sara

Samenvatting

Al twee jaar wisselen de achtentwintigjarige Sara Lindqvist uit Zweden en haar oudere penvriendin Amy Harris uit Broken Wheel boeken, brieven en gedachten over het leven en de liefde uit. Als Sara naar Amerika afreist om haar penvriendin op te zoeken blijkt Amy echter onverwacht te zijn overleden.
Gelukkig ontfermen de excentrieke bewoners van Broken Wheel zich over hun Zweedse bezoeker. Voor het eerst van haar leven heeft Sara de vrienden die ze thuis altijd alleen maar in haar boeken vond. Niemand wil denken aan de dag waarop Sara’s visum zal verstrijken en ze terug naar Zweden moet. Dus bedenken haar nieuwe vrienden een knettergek plan om ervoor te zorgen dat ze voor altijd in Broken Wheel kan blijven.

Cover

Ook dit boek heeft weer een heel mooie cover als je het mij vraagt. Een vrolijke cover bij een vrolijk verhaal. Op de cover worden diverse dingen uitgebeeld die in het verhaal ook weer terug komen. Ik vind het gehele cover leuk, vrolijk en uitnodigend.

Schrijfstijl

Katarina Bivald heeft een heerlijke schrijfstijl. Over de opbouw van het verhaal is goed nagedacht. Elk hoofdstuk begint met een van de brieven die Sara ontvangen heeft van Amy. Hierdoor krijg je al een goede indruk hoe hun vriendschap is ontstaan en hoe Sara in Broken Wheel terecht gekomen is. Dat Katarina ervoor gekozen heeft om hiermee elk hoofdstuk te beginnen, brengt overzicht. Geen flashbacks tussendoor of afdwalende gedachtegangen van de karakters. Dit vond ik persoonlijk erg fijn. Je houd hiermee overzicht in het verhaal en raak je als lezer niet afgeleid. Verder vond ik de schrijfstijl erg fijn. Geen moeilijke zinsopbouw of onoverzichtelijke karakterwisselingen.

Wat vind ik van het boek De boeken van Sara Lindqvist?

Dit boek heeft mij heel positief verrast. Normaal gesproken ben ik altijd erg huiverig voor boeken van (voor mij) onbekende schrijvers. Ik ben dan altijd bang dat het verhaal mij tegen gaat vallen, de schrijfstijl niet fijn is of de opbouw van het verhaal raar is.

Met het boek ‘De boeken van Sara Linqdvist’ wordt mij dit tegendeel maar weer eens bewezen. Wat een fijn boek om te lezen. Ik heb het van begin tot einde verslonden! Een boek over een boekenliefhebber, hoe gezellig en confronterend is dat! Wanneer je zelf ook een boekenliefhebber bent en je een verhaal over een boekenliefhebber leest, kun je je zo goed inleven in de situatie(s). Zo kon ik mij goed voorstellen hoe heerlijk het wel niet is om de hele dag in boeken gedoken te zitten. Of hoe tof het wel niet moet zijn een eigen boeken leesplek te creëren waar je de hele dag gewoon mag en kunt lezen! Heerlijk!

‘De boeken van Sara Linqdvist’ is een heerlijke feelgood roman. Alles komt er in voor. Vriendschappen, liefdes, verdriet, geborgenheid, passie, humor. Het is een boek die ik zeker aan zou raden aan mijn vrienden en familie die opzoek zijn naar een heerlijke easy to read waarvan je gewoon weet dat er een happy ending in zit.

Schrijfster Katarina Bivald heeft aan mij bewezen dat ook onbekende schrijvers, schrijvers waarvan je zelf nog nooit iets gelezen hebt en je omgeving nog niet over gehoord hebt, ook heel leuke boeken op de markt brengen. Ik ga mij dus zeker vaker wagen aan nieuwe schrijvers, onbekende uitgeverijen of verborgen boeken!

Nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Bekijk het boek van bij bol.com via onderstaande button.

Bekijk op bol.com

Heb jij De boeken van Sara Lindqvist gelezen? Hoe ben jij bij dit boek gekomen en vooral, wat vond je ervan? Laat het mij in de reacties hieronder weten. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie meningen.

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie