Booktalk, Wishlist Wednesday

Booktalk | Wishlist Wednesday #1

Wishlist Wednesday week 9

Iedereen heeft er wel een. Zo’n ellendig lange wishlist van boeken die we zo graag willen hebben. Het leuke is altijd dat hij sneller groeit, dan dat hij krimpt. Aan het einde van het jaar heb je dus meestal een onoverzichtelijke lijst van boeken die je nog wilt kopen, maar waarvan je bankrekening zegt: Nope, dat doen we dus even niet.. Ja, zo’n lijst heb ik ook. En die wil ik gezellig met jullie delen. Om mezelf eraan te herinneren waarom ik dit boek moet hebben en voor jullie ter inspiratie. Misschien hebben jullie deze boeken nog niet gezien of gelezen maar lijkt het je wel interessant. Lees en laat je inspireren.

Deze week ben ik plat gegooid met een advertentie van de Bruna. Waar ik ook inlog, doorheen scrol of bezoek, die advertentie blijft maar oppoppen. De cover sprak mij meteen al aan, maar toen ik de synopsis las was mijn enthousiasme gelijk gewekt.

Molly en het Kattencafé – Melissa Daley.

SynopsisMolly en het Kattencafé

Wanneer de jonge cypers Molly haar baasje verliest, wordt ze herplaatst in een huis met drie katten-hatende honden. Ze besluit het heft in eigen poot te nemen en een nieuw thuis te vinden. Maar als ze na een lange tocht door de hobbelige straten van Stourton loopt, lijkt een nieuw huis verder weg dan ooit…
Tot op een dag café-eigenaresse Debbie haar vindt. Net als Molly is ook Debbie zoekende. Pas gescheiden en met een dochter om voor te zorgen, doet ze alles wat ze kan om haar kwakkelende café draaiende te houden. Maar niet alleen financieel is het lastig, Debbie wordt ook tegengewerkt uit onverwachte hoek. Is de oplossing misschien dichterbij dan ze denkt? Zal het Debbie en Molly lukken om het tij te keren en het eerste kattencafé van de Cotswolds te openen?

Een kat in de hoofdrol, hoe schattig en leuk! Ze adverteren met de slogan: De meest aaibare feelgoodroman van het jaar! Hoe kan dat nou geen interesse wekken?

Dit boek doet mij een beetje denken aan Bob de straatkat. Het boek dat overigens ook op mijn wishlist staat. Volgens mij is Molly en het Kattencafé gewoon een heel aaibaar verhaal waar je lekker in kunt duiken op een zondag middag met een heerlijke kop thee. Toch verwacht ik ook, wanneer je dit boek leest, je wellicht een traantje weg gaat pinken. Ik bedoel, een kat die herplaatst wordt bij een katten-hatende hond en vervolgens soort van dakloos wordt, is toch een brok in je keel-situatie.

Daarnaast ben ik gewoon verliefd op de cover en stelen boeken met katten op de voorkant al snel mijn hart. Dit boek wil ik dus sowieso fysiek op mijn boekenplank hebben. Eentje voor op mijn wishlist dus.

Heb jij Molly en het Kattencafé al gelezen? Zou dit een boek kunnen zijn die ook op jouw wishlist komt te staan of lijkt het jou juist helemaal niets? Laat het mij weten in de comments of op mijn Instagram.

Benieuwd naar mijn totale wishlist? Ik zet al mijn Wishlist Wednesday boeken op een rijtje en deze vind je hier.

Tot volgende week!

Liefs,
Pauline

Getagd , , , ,

Geef een reactie