Recensies, Roman

Recensie | Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman

Een tijdje geleden liep ik, zoals wel vaker, de kruidvat in. Eigenlijk kwam ik voor luiers voor mijn kleine meid, maar toch beland ik altijd op de boekenafdeling in de Kruidvat. Daar zag ik deze prachtige hardcover exemplaar liggen van Een bijzonder jaar van Lori Nelson Spielman. Niet voor de €17,50 zoals op het boek aangegeven staat, maar voor een prachtige €3,99!! Die moest ik gewoon meenemen! Benieuwd wat ik er van vond? Hieronder vind je mijn eerlijke en persoonlijke mening.Naam:
Een bijzonder jaar
Auteur: Lori Nelson Spielman
Uitgever: Boekerij
Aantal Pagina’s: 352
Genre: Roman
Oorspronkelijke titel: The Life List
Uitvoering: Paperback, Hardcover & Ebook
Prijs: €10,-
Mijn rating:

 

 


Samenvatting

Als haar moeder te jong overlijdt, is Brett Bohlinger kapot van het verlies. En dan krijgt ze ook nog te horen dat ze haar erfenis niet krijgt. Wel heeft haar moeder een brief aan haar dochter achtergelaten, met daarin een lijstje met levensdoelen die Brett als tiener voor zichzelf opstelde. Als zij deze doelen binnen een jaar bereikt, zal Brett alsnog haar erfdeel ontvangen. Maar Brett is niet meer het meisje dat ze vroeger was. Haar moeder moet toch hebben geweten dat de ambities van een tiener niet passen in het leven van een volwassen vrouw? Als Brett op zoek gaat naar haar lang vervlogen dromen, wordt echter al snel duidelijk dat de mooiste dingen soms gebeuren op de meest onverwachte momenten…

Quote uit het boek: ‘Een fee kan niet alles voor je doen. Ik geloof dat ieder mens de macht heeft om zijn eigen wensen uit te laten komen. Je moet alleen de moed vinden om het te laten gebeuren.’

De Cover

De cover spreekt me heel erg aan. In eerste instantie kun je er niet echt in ophalen wat deze cover te maken heeft met de inhoud van het boek. Toch vind ik het er op de een of andere manier prima bij passen. De schudbladen in Een bijzonder jaar zijn ook super schattig. Ik werd er gewoon vrolijk van.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Lori Nelson Spielman leest heerlijk weg. Ze weet alles zo te schrijven dat je echt met Brett en haar struggles en meeleeft. Een lekkere easy to read. Echt een schrijfster waar ik graag meer van wil lezen.

Quote uit het boek: ‘Het leven is goed, zeggen ze. Hij steekt een hand uit en knijpt in die van mij. En het wordt steeds beter.

Wat vind ik van het boek?

Wat een heerlijk boek is dit. Een verhaal dat je kan raken als je in een soortgelijke situatie gezeten hebt. Maar ook eentje waar je juist heel veel inspiratie uit kunt halen. Althans, dat vond ikl. Wat ik mooi vind aan dit verhaal is dat de moeder van Brett zag dat ze ongelukkig was in haar huidige leven en niet het leven lijdt waarin ze gelukkig is en meer aan haarzelf denkt. Een moeder ziet zoiets en voelt het aan! Hoe haar brieven dan zo op de situatie van Brett lijken is echt bijzonder. Misschien een beetje té voorspelbaar, maar toch raakte het me. Alsof de moeder er toch nog bij was, toch haar dochter nog de juiste richting op wilde sturen. Heel mooi!

Een ander prachtige zijde van dit verhaal vind ik dat dit boek op een mooie manier laat zien dat je soms uit je comfortzone moet stappen. En juist door uit je comfortzone te stappen, kun je dromen waarmaken waarvan je het eerst niet durfde, of misschien wel vergeten was door je huidige leefstijl.

Interesse gekregen in dit boek?
Bekijk op bol.com

Heb jij Een bijzonder jaar ook gelezen? Wat vond jij ervan?
Laat het me in een reactie hieronder weten. Ik ben zo benieuwd naar jullie mening en point of view!

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , ,

2 gedachten over “Recensie | Een bijzonder jaar – Lori Nelson Spielman

    1. Ja het is een heerlijk boek. En wat je zelf ook aan geeft, het zet je echt aan het denken. Prachtige boodschap verwerkt in een prachtig verhaal.

      Gelukkig heeft Lori Nelson Spielman nog meer boeken. Ben benieuwd of die net zo leuk zijn.

Geef een reactie