Recensies, Roman

Recensie | 60 Dagen – Gillian King

60 dagen van Gillian King stond al een heel lange tijd te wachten om gelezen te worden. Vorig jaar zette ik hem al op mijn Ereader en nu begon ik er pas aan. Waarom ik zo lang wachtte om dit boek te lezen? Ik heb echt geen idee…Naam:  60 Dagen
Auteur: Gillian King
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal Pagina’s: 256
Genre: Roman
Uitvoering: Paperback / eBook
Prijs: €15,00 / €7,99
Hier verkrijgbaar: [link]
Mijn rating:


Quote uit het boek: Mijn emoties schieten alle kanten op door die verschrikkelijke hormonen die door mijn lijf heen gieren. Zo stond ik gisteren met tranen in mijn ogen afscheid te nemen van mijn collega Esther… Ik heb al jaren een hekel aan Esther!’

Samenvatting:
Emma verhuist vier jaar na de dood van haar verloofde Gijs terug naar Den Haag, de stad waar ze vandaan komt. Ze wordt meteen weer meegezogen in het bruisende stadsleven… en in de liefde! Gijs’ vroegere beste vriend Jesper woont ook in Den Haag. Hij heeft zijn leven op de rit, met een leuke baan en een goede relatie. Maar als hij Emma na al die jaren terugziet, raakt zijn zekerheid aan het wankelen. Eef, Jespers vriendin, moet met lede ogen aanzien hoe Jesper en Emma steeds closer worden. In een laatste wanhoopspoging eist ze dat de twee zestig dagen geen contact met elkaar hebben zodat zij Jesper ervan kan overtuigen dat hij bij háár hoort, niet bij Emma. Kan er ook maar iemand ongeschonden uit deze strijd komen?

De cover
Allereerst moet ik zeggen dat álle omslagfoto’s op mijn Ereader niet mooi uitkomen. Hij geeft de cover altijd in zwart/wit weer, wat ik persoonlijk een minpunt vind. Maar dat even ter zijde, want dat heeft in dit geval niks te maken met hoe de cover er uitziet. Ik vind het een drukke cover, ik kan niet echt in 1 oogopslag zien wat ik kan verwachten. Natuurlijk, het staat er in grote letters op.. maar qua uiterlijk laat het het niet echt zien. De achtergrond verdwijnt heel erg en komt niet meer goed tot zijn recht omdat er zulke grote, best wel aanwezige letters voor staan. Ik denk dat ze daar een stuk meer mee hadden kunnen doen. Misschien tevens ook wel een van de redenen waarom ik dit boek iets langer liet liggen op mijn boekenstapel dan ik eigenlijk wilde..

Quote uit het boek: Ze is eigenzinnig, trekt haar eigen plan in het leven. Ik bewonder dat wel. Dat je leeft zoals je wilt leven en keuzes maakt voor jezelf, niet om anderen te pleasen.’

Schrijfstijl
De schrijfstijl was echt heel erg fijn. Gillian liet duidelijk zien wanneer we in Emma haar leven waren en wanneer in die van Jesper. Niet teveel hoofdpersonages wat ik persoonlijk ook fijn vond. Alle momenten, emoties en plekken werden goed beschreven waardoor je goed in het verhaal weg kon duiken alsof je je daar ook daadwerkelijk bevond.. aan de zijlijn, je favoriete personage aan te moedigen. (althans in mijn geval haha)

‘Mijn gedachten: Ik stond elke keer aan de imaginary zijlijn te juichen wanneer mijn favoriete karakter(s) iets deden waar ik achter stond.’

Wat vond ik van het dit boek?
Allereerst heel erg zonde dat ik dit boek zolang heb laten liggen. Het is echt een heel mooi verhaal. De eerste paar hoofdstukken werd ik al overspoelt door verschillende emoties. Het ene moment had ik kippenvel op mijn armen en bungelden tegelijkertijd de tranen over mijn wangen, een paar zinnen later piste ik bijna in mijn broek van het lachen omdat Emma of iemand anders weer een super hilarische opmerking maakte.

Ik kan het echt waarderen wanneer je tijdens een serieus moment in het boek, met humor ineens het ijs weer even weet te breken. Dat houdt het verhaal luchtig en geeft het niet zo’n zware lading. Thumbs up for Gillian King!

De personages in dit boek zijn ook echt geweldig. Ik werd verliefd op Emma als moeder, op de most adorable dochter Benthe, maar ook op Gijs en Jesper. Twee mannen in Emma haar leven die zo lief en beschermend zijn, maar tevens mannelijk en willen zorgen voor hun gezin. Ik hou daar echt van, dan pak je me echt op mijn zwakke plek! Ik stond elke keer aan de imaginary zijlijn te juichen wanneer mijn favoriete karakter(s) iets deden waar ik achter stond.

Daarom een overtuigende 5 hartjes voor dit geweldige, heerlijke, vol humor en liefdevolle boek. Ik zal zeker een paar dagen nodig hebben om die vlinders in mijn buik te temmen. Echt zonde dat ik dit boek niet eerder gepakt heb..
Ik zeg: verfilmen dit boek. Met een paar goede Nederlandse actrices en acteurs, een professionele regisseur die niks verandert aan de verhaallijn, heb je zo een rising star van een Romantische Komedie aan de haak. De eerste fan heb je al Gillian!

Een echte mustread als je het mij vraagt. Wat heb ik genoten!

Heb jij dit boek ook gelezen of ga je hem nog lezen? En heb jij net zo genoten van dit verhaal als ik? Laat het me weten in de reacties hieronder, ik ben erg benieuwd naar jullie mening. 

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie