Recensies, Roman

Recensie | Vergeef me – Lori Nelson Spielman

Vergeef me is het enige boek van Lori Nelson Spielman die ik nog niet heb gelezen. Ik kwam hem laatst tegen als bookazine editie en later bij de Kruidvat als paperback. I bought them both.. Een bijzonder jaar vond ik echt geweldig en heb ik heel erg van genoten. Hou me vast daarentegen vond ik heel erg tegenvallen. Toch houd ik van Lori Nelson Spielman haar boeken en moest ik gewoon dit boek ook gewoon lezen. Benieuwd wat ik er van vind? Lees het hieronder.


Lori Nelson Spielman - Vergeef me

 

Naam: Vergeef me
Auteur: Lori Nelson Spielman
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 362
Genre: Roman
Oorspronkelijke titel: Sweet Forgiveness
Uitvoering: Paperback / E-book
Mijn Rating:

4 hartjes rating

 

 


Synopsis

Het hele land is in de ban van een kettingbrief met ‘vergevingsstenen’: één steen om te vergeven, en één steen om vergeving te zoeken. Het hele land, behalve de populaire talkshowhost Hannah Farr. Toen Hannah twee jaar geleden zo’n zakje met twee stenen ontving, heeft ze het ogenblikkelijk weggestopt; ze wilde niet geconfronteerd worden met haar verdrietige verleden. Maar dan is de populaire bedenkster van de vergevingsstenen te gast in haar show, en onthult Hannah op televisie per ongeluk het verhaal over hoe ze door haar moeder in de steek werd gelaten.
Gedwongen door de producer van haar talkshow en aangemoedigd door haar enthousiaste fans gaat Hannah publiekelijk op zoek naar haar moeder om haar te vergeven en eindelijk rust te vinden. Maar als Hannah dieper in haar verleden duikt, dringt de vraag zich op of de waarheid waar ze zich al twintig jaar aan vasthoudt, wel de échte waarheid is. Is zij wel het slachtoffer, of heeft zij zelf ook schuld? En kan ze ooit het geluk vinden als het haar niet lukt om te vergeven en vergeten?

Cover

Wat ik zo gaaf vind aan de covers van de boeken van Lori, is dat ze allemaal in dezelfde stijl zijn ontworpen. De boom, de zwarte personen op de cover komen op elke cover weer terug. Op Een bijzonder jaar en op de cover van Hou me vast stonden ze ook. Het is een soort signature van de boeken van Lori Nelson Spielman. Je weet dus gewoon welke boeken van haar zijn. Daarnaast zijn de kleuren die op de cover gebruikt zijn vrolijk en uitnodigend.

Schrijfstijl

In dit boek wordt er geschreven vanuit een personage, namelijk Hannah. Lekker easy to read! Verder lezen haar boeken eigenlijk altijd heerlijk weg, geen moeilijke woorden of ingewikkelde zinsopbouw. Daarnaast beschrijft ze duidelijk de emoties van de karakters waardoor je nog dieper in het verhaal komt te zitten.

Wat vind ik van het boek Vergeef mij?

Lori heeft weer een heerlijk boek geschreven. Ik heb genoten van het originele verhaal, de karakters en de onderliggende boodschap. Door die drie punten zweefde ik zo het boek door. Hannah is een mooi hoofdkarakter. Ze is lief, houd van humor, geeft om de mensen om haar heen, maar had van mij wel iets meer independent mogen zijn. Haar vriend is echt een kwal, wat heb ik me aan hem geïrriteerd als personage zeg. Natuurlijk hoort dat bij het verhaal, dat geeft het ook wel weer karakter, maar als je zo in het verhaal opgaat voel je ook sneller de irritatie die je soms als ‘vriendin’ zijnde ook kunt hebben bij je eigen vriendinnen wanneer hun vriendje niet goed voor ze is.

Het onderwerp heeft me wel laten nadenken. Vergeven en iemand anders vergeven staat centraal in dit boek, wat ik persoonlijk een heel mooi onderwerp vind. Toen ik dit boek las ging ik nadenken en inzien dat vergeven je eigenlijk veel meer rust geeft dan wanneer je een wrok koestert voor iemand. Ik vind het een mooi en origineel onderwerp die af en toe best wel diep ging. Heel origineel bedacht door Lori Nelson Spielman!

Ik zou dit boek zeker aanraden aan de mensen om me heen. Niet alleen omdat het een heerlijk verhaal is met leuke karakters en super fijn weg leest, maar misschien ook wel omdat er een mooie onderliggende boodschap in zit. Een originele boodschap.

Ondanks dat het boek Hou me vast voor mij dus even een kleine domper was, bewijst Lori mij wel weer dat ze echt een goede schrijfster is. Een bijzonder jaar heb ik verslonden, maar nu ook Vergeef me. Ik kijk nu al uit naar een nieuw boek van Lori Nelson Spielman en hoop dat er snel een nieuwe verschijnt.

Nieuwsgierig geworden naar Vergeef me van schrijfster Lori Nelson Spielman? Via onderstaande link kun je dit boek makkelijk en sn bekijken/bestellen. Doe je dit via onderstaande link, dan steun je Lovethesmellofbooks.nl ook nog een beetje. ♥️

[bol_product_links block_id=”bol_5bb489cd08d9a_selected-products” products=”9200000076461566″ name=”Hou me vast – Lori Nelson Spielman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Maar misschien heb jij Vergeef me al gelezen. Wat vind jij van dit boek? Ben je net zo enthousiast als ik of viel het boek jou juist tegen? Laat het mij weten via de reacties hieronder

Liefs,
Pauline


Nader bericht:

– When you support small business, you’re supporting a dream

De link naar bol.com is in samenwerking met het bol.com partnerprogramma. Door het belangstellende boek via mijn bol.com link te kopen, krijg ik een kleine vergoeding voor het promoten van dit boek op mijn website. Met deze kleine bijdrage kan lovethesmellofbooks.nl groeien en nog meer leuke acties organiseren. Help jij lovethesmellofbooks.nl groter worden? ♥

Getagd , , , , , , , ,

3 gedachten over “Recensie | Vergeef me – Lori Nelson Spielman

Geef een reactie