Kinderboeken

Kinderboeken | Woezel & Pip – Dromen van de sterren

Op dit moment krijg je bij aankoop van diverse Etos eigen merk baby producten een Woezel & Pip voorleesboekje cadeau. Super leuk! Ik kreeg voor mijn dochter het boekje Woezel & Pip Dromen van de sterren cadeau en heb deze inmiddels al eens voorgelezen aan mijn dochter.

Zoals jullie al weten, lees ik graag voor aan mijn dochter. Ik merk nu zelf ook dat nu ze steeds ouder wordt, ze het ook steeds interessanter en leuker begint te vinden. Zo raakt ze sinds kort de plaatjes aan die ze interessant vindt en brabbelt ze maar al te graag mee met mama haar verhaal.

Woezel & Pip Dromen van de sterren.

Dit leuke, vrolijke boekje van de kindervriendjes Woezel & Pip bestaat uit 2 verschillende verhaaltjes. Het eerste verhaaltje heet Sterrenvangers! en het tweede verhaaltje heet Woezel is ziek.

Sterrenvangers gaat over een vallende ster die Woezel en Pip heel graag willen vangen. Want met een vallende ster kun je, volgens de twee vriendjes, alles wensen wat je maar wilt. Ze gaan dan ook een manier zoeken om die vallende ster te vangen. Maar lukt het Woezel & Pip ook? 

Woezel is ziek gaat over ons dierenvriendje Woezel die ziek is geworden. Alle vriendjes van Woezel vinden het zielige en komen hem allemaal cadeautjes brengen. Zo is ziek zijn natuurlijk wel heel leuk!

Wij vinden dit vrolijke boekje ontzettend leuk. Er staan kleurrijke, vrolijke plaatjes op de bladzijdes wat het voor kinderen beren interessant maakt om naar te kijken. De teksten zijn iets langer dan je gewent bent in de boekjes van Nijntje en haar vriendjes, maar nog steeds prima te doen voor kindjes van 1 jaar. De vriendjes Woezel & Pip maken steeds weer andere leuke avonturen mee waardoor de verhalen ook heel divers zijn en het de fantasiewereld van de kinderen verrijkt. Wij worden persoonlijk altijd erg vrolijk van Woezel & Pip.

Guusje Nederhorst

Guusje Nederhorst is de bedenker van de hondjes Woezel & Pip en heeft deze kindervriendjes zelf gecreëerd. De illustraties zijn gemaakt door Louise Geesink en Wil Raymakers. Guusje Nederhorst overlees helaas in 2004 aan de verschrikkelijke ziekte borstkanker en heeft het succes van deze twee dierenvriendjes niet meer mee kunnen maken. Haar man Winand Woestthof richtte de stichting Guusje Nederhorst foundation op en heeft als doel om het algemeen nut beogende doelen en projecten met betrekking tot het verbeteren van de leefomstandigheden van kinderen en dieren, te ondersteunen. Een gedeelte van de opbrengst van alle ‘Woezel en Pip’-boekjes en -artikelen gaat naar deze stichting om te worden gebruikt voor kinderen die op wat voor manier dan ook hulpbehoevend zijn.

Dit boekje is bij ons een groot succes voor het slapen gaan. Het heeft een duidelijke verhaallijn en met die grote, vrolijke en kleurrijke tekeningen is het een genot om naar te kijken. Voor zowel ouder als kind. Daarnaast gaat dit verhaal over vriendschappen en het zorgen voor elkaar. Ook komt er een heerlijke dosis fantasie in voor wat goed is voor de geestelijke ontwikkeling van de kinderen. Echt een leuk boekje om voor te lezen en om uit voorgelezen te worden.

Dit boekje kregen wij gratis bij Etos eigenmerk babyproducten en is na mijn idee een limited edition. Hij is dan ook niet te koop in de winkel. 

Vind jouw kleintje de verhalen van Woezel & Pip ook zo leuk? Welk verhaaltje is jullie favoriet? Laat het mij in de reacties weten, gezellig! 

Liefs,
Pauline

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie